Litt om Finnskogen

Finnskogen..

Finnskogen strekker seg langs den norske og svenske siden av riksgrensen. På norsk side er Finnskogen en del av kommunene Eidskog, Kongsvinger, Grue, Åsnes, Våler, Elverum og Åmot. Fra Eidskog i sør til Søre og Vestre Trysil som den nordligste del av Finnskogen  går den over 200 km lange Finnskogleden.

I 1600 tallet var Finnskogleden en kommunikasjonsåre for finnene som bosatte seg her på den tid. En del mindre stier knytter seg på selve Finnskogleden. Disse stiene var ferdselsveier ned til bygdene der det var mulig å gjennomføre sine nødvendige ærender.

Disse stiene hadde to navn. Kom man fra bygdene og var på tur mot Finnskogleden, så bli vegen kalt Finnvegen, mens i motsatt retning var navnet kalt Kirkeveien.

Finnskogen består stort sett av skog, og lever opp til begrepet de dype skoger. Flere hundre tjern, sjøer, elver, bekker og åer ligger i det området. På Finnskogen har man ett rikt dyreliv og de vanligste er elg, skogfugl, hare, men ulv, bjørn, gaupe og jerv finnes det her også. Vannene på finnskogen inneholder vanligvis en stor del av ulike fiskeartenet.

Finnskogen et mystikk område med mange opplevelse i naturen..... et sted og ro seg ned

Velkommen til Finnskogen...

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Tom Almar Granli | Svar 24.06.2021 11:19

Jeg gjør oppmerksom på at i artikkelen om Finnskogen... så inngår Søre og Vestre Trysil som den nordligste del av Finnskogen. Bør korrigeres.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.06 | 11:19

Jeg gjør oppmerksom på at i artikkelen om Finnskogen... så inngår Søre og Vestre Trysil som den nordligste del av Finnskogen. Bør korrigeres.

...
30.09 | 08:57

Hei dette er veldig bra skrevet skulle ønske at du kunne ta deg en tur har veldig mye stoff til dette her , kansje en bok

...
21.08 | 22:40

Min bestemor og bestefar ble viet her tidlig på 1900-tallet
Et sted med høytid i veggene.

...
07.07 | 17:34

Hyggelig å se at ting vedlikeholdes og det er liv i hus. På en plakett på Minneparken var Morten Mortensen Liitainen nevnt. Trolig en av mine aner?!

...
Du liker denne siden